Hverdagsglede er et valg

Eller, rettere sagt så er det vel mange valg som fører til hverdagsglede. Men det er uansett noe du velger, og det er det som er poenget mitt.

Du, og jeg, og alle sammen kan velge oss gode hverdager. Vi kan sørge for smil, latter, lek, humor, kjærlighet, omtanke og rett og slett alle de digge tinga. Vi kan selvfølgelig like fullt velge alt det som er kjipt, som stress, uro, irritasjon, usikkerhet, svakhet og tungsinn.

«Det er lett for deg å si…»

Tenker du kanskje nå, eller du kjenner du noen som tenker sånn.

«Du vet ikke hva jeg står i, hvordan det er for meg, hvordan jeg har det, eller hva jeg har opplevd…»

Nei, det veit jeg ikke. Og for å være helt ærlig med deg så spiller det ingen rolle!

Uansett hva du har opplevd kan du lage deg gode dager. Jeg er selv et bevis på det. Det finnes hundretusenvis av bevis på det. Mennesker opplever de mest forferdelige ting, og klarer likevel å skape seg en hverdag som er god.

Du kan rett og slett ikke skylde på hva du har opplevd, eller på utgangspunktet, eller omstendighetene dine.

Det handler om hvilken vei du velger å gå. Hva du velger å gjøre med det…

Jeg sier ikke at du nødvendigvis kan gå fra å ha det skikkelig dritt i dag til å ha det fantastisk i morgen. Men de valgene du tar i dag, og i morgen, og dagen etter der, vil definitivt kunne styre hvordan du har det om 3 måneder, et halvt år, eller ett år fra nå.

Det eneste du egentlig kan skylde på er vanene dine! Det er vanene dine som i stor grad styrer hvordan du har det, og ikke minst i hvilken retning du er på vei. Liker du ikke det du erfarer, eller de fremtidsutsiktene du har? Da er det på tide å innse at det er du selv som skaper det.

«Hvis du gjør det du alltid har gjort, vil du få det du alltid har fått»

Så hvis du fortsetter som før kan du være sikker på at ingenting vil endre seg. Eller som jeg liker å si: «Skal noe endre seg, må du endre noe!» Du må rett og slett begynne å skaffe deg noen nye glade vaner. Det trenger ikke være stort, men det må være noe du gjør hver eneste dag som gir deg bittelitt mer hverdagsglede.

Jeg sier ikke at det er enkelt, men det er jammen ikke enkelt å ha det kjipt heller.

Trenger du litt inspirasjon og en dytt bak? Da kan du gjerne følge meg på Snap. På storyen deler jeg hver dag et handlekraftig tips. Kanskje det ene positive innspillet er den vanen som skal til for å dytte deg i riktig retning? Du finner meg på Snapnavn: espsimon

Ansvarlig hilsen fra Espen O. Simonsen

Følg meg på Facebook, Snapchat, Podcasten Snakk Om! og Gjør en forskjell AS

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *