Tvunget til å ta en tøysete dårlig beslutning

Noen ganger blir jeg rett og slett flau av å bo i velferds-Norge. I dag var en sånn dag!

Bianca og jeg var på vei hjem fra en veldig hyggelig konfirmasjon på andre siden av Oslo, da jeg bestemte meg for å stoppe på Shell for å lade litt El-bil og kjøpe kaffe.

Det var der jeg fikk nok et eksempel på det jeg anser som nisse-oppførsel av norsk næringsliv.

Jeg fylte en stor kopp kaffe og gikk for å betale i kassa…

Meg: «En stor kopp kaffe»

Damen i kassa: «Det blir billigere hvis du vil ha med en bolle»

(Som nevnt kom jeg rett fra konfirmasjon. Riktig nok hadde vi rukket å kjøre noen mil. Men tanken på å toppe 3 runder med tapas og 2 solide runder på kakebordet med en BOLLE var svært lite tiltalende. De som kjenner meg vet at jeg elsker både kake og bakevarer, men jeg var allerede på gulpe-stadiet.)

Meg: «Seriøst!? Jeg vil ikke ha noen bolle. Men det du sier er at om jeg tar med en bolle og kaster den i søpla, så får jeg billigere kaffe!?»

Damen i kassa: «Ja»

Shell! – Ta dere ei bolle sjæl 🙂

Tusen takk Shell! For et tøysete dilemma og en latterlig dårlig deal (for verden!) Som om vi ikke dytter i oss nok drit, og kaster nok mat allerede!?

Avgjørelsen var enkel! Av prinsipp kaster jeg ikke mat. Det å tvinge i seg en bolle var som sagt uaktuelt. Jeg har runda 40, og jeg gjør mitt ytterste for å styre unna bakevarer utenom på lørdager, så det å spare på bolla i 6 dager var heller ikke noe tema. Jeg kunne selvfølgelig ha gitt den bort, men der og da hadde jeg ikke noe stort behov for å være han «Øya-Espen» som stod og delte ut gratis boller på bensinstasjonen heller.

Jeg ble altså lurt opp i et hjørne, og tvunget til å sitte igjen med en følelse av å ha tatt et forferdelig dårlig økonomisk valg. Den tida jeg brukte på å drikke opp den dyre kaffen måtte også brukes på å fortelle meg sjøl at det var et riktig valg i den store sammenhengen.

Har vi seriøst gått tom for gode tilbud som gir en reell merverdi for kunden? Er vi virkelig på nivå med – «Kjøp ny gressklipper og få med et trekkspill!»

Skjerp dere Shell! – Ta nå for svarte betalt for den kaffen, og gi heller en bolle (eller helst et brød) til noen som faktisk trenger det!

Ansvarlig hilsen fra Espen O. Simonsen

Følg meg på Facebook, Snapchat, Podcasten Snakk Om! og Gjør en forskjell AS

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *