Forplikt deg til målet ditt!

Du, som meg, har forhåpentligvis store drømmer og konkrete mål du ønsker å nå i livet ditt. Noen kortsiktige eller innenfor umiddelbar rekkevidde, andre mer langsiktige og krever at du holder fokus over tid.

Så hvordan sørge for at du beveger deg i riktig retning når målet kanskje er 5 – 10 år frem i tid? Jeg har et forslag, og det er å fortløpende forplikte seg til målet sitt. Det er mange måter å gjøre det på, men her er et eksempel.

Ett av mine (og heldigvis kona mi sine) langsiktige mål er å selge det meste av alt vi eier, kjøpe en STOR båt ett eller annet spennende sted i verden, og bo i den. Det startet som en 10-års plan for ett par år siden, og vi har gjort mye for å bevege oss i riktig retning allerede.

Men denne uka forpliktet jeg meg ytterligere og meldte meg opp til 165 timers Fritidskipperkurs med internasjonalt tillegg. Kurset fører frem til sertifikat som gir rett til å føre fritidsbåter inntil 24 meter (nesten 80 fot) i hele verden.

Neste steg blir å leie noe sånt som dette for å «prøvebo» det nye livet vårt!

Grand Banks er en av favorittene, men vi har fortsatt noen år på å ta den endelige avgjørelsen.

Poenget er å investere både tid, penger og energi allerede nå i et mål som kanskje ligger langt der fremme. Jeg er helt overbevist om at det øker sjansene for å ende opp nøyaktig der du ønsker deg!

Noen ideer kan være å ta en utdanning, eller et sertifikat som meg, informere og fortelle om målet ditt til så mange som mulig, eller på annen måte sørge for at konsekvensene for ikke å nå målet blir større enn arbeidet du må legge ned for faktisk å komme dit.

Hvordan forplikter du deg til dine langsiktige mål? – Legg gjerne igjen en kommentar som kan inspirere både meg og de andre leserne!

Sørg for å ha en plan for fremtiden hilsen fra Espen O. Simonsen

Følg meg på Facebook, Snapchat, Podcasten Snakk Om! og Gjør en forskjell AS

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *