Jeg veit du er stolt bestefar!

I over 15 år. Ja, kanskje enda lenger også. Helt siden jeg begynte å interessere meg for å jobbe med mennesker og personlig utvikling, har jeg hatt et brennende ønske og et veldig konkret mål.

Å få jobbe med ungdom!

Ikke en time nå, og en time da, men over tid. Rett og slett få bruke tid sammen med dem, og få mulighet til å påvirke og inspirere. Helst ute i et miljø som kan utfordre oss og der vi kan oppleve mestring sammen. Nå har jeg skapt muligheten, målet er nådd og visjonen blir endelig virkelighet!

Den heter Villmarksleir for ungdom – og første runde sparker igang med fulltegnet leir, to ekstremt dedikerte instruktører, og 20 forventningsfulle ungdommer i morgen kl.: 12:00. Jeg gleder meg kanskje mest av alle!

Etter et halvt år med planlegging, og de siste ukene ganske intense forberedelser er Geir og jeg nå veldig klare. Ikke bare for å ta imot ungdommene på en god måte, og holde dem aktive i 5 døgn. Det er nemlig ikke målet vårt, tanken er ikke å skape en aktivitetsleir. Vi skal tilbringe tid sammen med dem. Være på tur sammen og lære av hverandre. Også skal vi lære oss selv, og hverandre å kjenne. Planen er å gi dem en opplevelse de ikke kommer til å glemme med det første.

Geir og jeg har begge lang fartstid fra Forsvaret. Det er gode erfaringer å ha med seg, men det finnes ingenting militært med denne samlingen. Og selv om vi skal improvisere og være både primitive og kreative, så er det heller ikke et survival kurs. Vi skal verken gå langt, være våte, kalde eller sultne.

Det vi derimot skal er å gi ungdommene en trygghet i å kunne ta vare på seg selv ute i skogen. De skal erfare at det ikke er behov for verken mye, eller dyrt utstyr for å ha det både gøy og komfortabelt der ute. Og i fem sammenhengende døgn skal de få kjenne på magien naturen har å tilby oss når vi velger å være tilstede i den.

Motivasjonen og engasjementet for å skape denne litt spesielle arenaen for mestring og opplevelser kommer ikke fra mine 12 år i Forsvaret. Inspirasjonen kommer heller ikke fra programlederrollen på Øya for TV2.

Det kommer enkelt og greit fra bestefar, Bjørn Olanger Simonsen, og utallige store og små turer i Drammens-marka på 80-tallet. Det og et sitat fra Gandhi som har brent seg fast på netthinna:

«Vi må være den forandringen vi ønsker å se i verden»

Tusen takk til dere begge! Takk til Gandhi for sparket i ræva. Og tusen takk til bestefar for verdigrunnlaget du lot meg få innsikt i. For tålmodigheten din, ansvaret du påla meg og tilliten du viste. Takk for at du var den mentoren du var, og det forbilde du fortsatt er. Det er på tide å gi det videre!

Min bestefar Bjørn O. Simonsen, en mentor og et forbilde

Villmarksleir for ungdom er et konsept som har kommet for å bli. På grunn av stor interesse har vi satt opp en ny runde allerede nå i sommer og vi har ledige plasser på gjennomføringen fra 7. – 11. august. Mer informasjon og skjema for påmelding kan du finne herhttps://www.gjorenforskjell.no/p/villmarksleir 

Improvisert soveplass på min egen lille «Villmarksleir» med bestefar en gang på begynnelsen av 80-tallet

Livet er et eventyr! Det er opp til oss å ta del i det.

Ansvarlig hilsen fra Espen O. Simonsen

Følg meg på Facebook, Snapchat, Podcasten Snakk Om! og Gjør en forskjell AS

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *