Er du villig til å drepe for en SMS?

Har du noensinne fått en SMS som var så viktig at du var villig til å drepe for den? Noen gang fått en mail, eller en Facebook oppdatering som var så uhyre interessant at du var villig til å ofre ett menneskeliv, eller kanskje til og med fire for å få lest, eller besvart den NÅ! med en gang.

Nei!? Så ligg unna telefonen din når du kjører bil da!

Nettopp du gjør kanskje det allerede (applaus til deg), men noen gjør det altså ikke. Sånn ca 50% av alle norske bilførere! Personlig synes jeg det rett og slett er skremmende å se hvor mange som sitter med telefonen i hånda, tekster, snapper og holder på mens de kjører.

Er du en av dem som tenker det er en god idé å fikle med telefonen din i 30, 50, 80 eller 120 km/t? Du tenker kanskje at det ikke påvirker kjøringen din, reaksjonsevne og slikt? Opplever kanskje at du har full kontroll?

Da kan jeg fortelle deg at det er følelsen du hadde hatt om du kjørte i fylla også!

Jeg regner med at det er færre av dere som tenker at det er greit. Men det er faktisk nøyaktig det samme som å fikle med telefonen.

Forskning fra USA viser at bruk av mobiltelefon i bil tilsvarer å kjøre med 0,8 promille.

Du kan tro du har så mye kontroll du bare vil, men det har du altså ikke. Hvis ikke du klarer å stagge nysgjerrigheten din når du hører det tikker inn oppdateringer på telefonen så har jeg to forslag til deg:

  1. Skru av lyden og legg den i baksetet, bagasjen eller noe. I alle fall langt utenfor rekkevidde.
  2.  Ta bussen!

Alternativt får du være forberedt på å stå til ansvar om du meier ned en fotgjenger. Forårsaker en frontkollisjon med en barnefamilie, eller møter en fjellvegg med dine egne venner og familie i bilen.

Håper du rakk å oppdatere Facebook profilen din først.

PS: Den noe kvasse fremtoningen i dette innlegget skyldes at jeg blir oppriktig provosert av å tenke på faren både jeg og andre blir utsatt for på grunn av bevisstløs galskap!

Ansvarlig hilsen fra Espen O. Simonsen

Følg meg på Facebook, Snapchat, Podcasten Snakk Om! og Gjør en forskjell AS

Kilde: NAF

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *