Jeg må beskytte tankene mine!

Jeg har vært opptatt av mental trening og styrt fokus i over 15 år. Likevel må jeg, som alle andre, hver eneste dag jobbe for å beskytte hue mitt mot negativitet og destruktive tanker.

Ett negativt innspill, én negativ opplevelse kan ha makt nok til å ødelegge noe som ellers kunne ha vært veldig positivt.

Tidligere i vinter fikk jeg æren av å lede TV 2’s nye programsatsing Øya. Programserien var på alle måter en suksess. Kanalen var fornøyd, produksjonsselskapet var fornøyde, og med et snitt på hele 611 000 seere per episode virket det som om publikum også var veldig fornøyde.

Fra innspillingen av Øya – Fotograf: Odd Erik Sedberg

Personlig var jeg godt fornøyd med min egen debut som programleder. Jeg opplevde det som en inspirerende, spennende og lærerik prosess som jeg på mange måter følte at jeg mestret godt. Jeg var også veldig fornøyd med sluttresultatet, en TV-serie jeg kan stå inne for, og være stolt av å ha vært med på.

Så til poenget…

Blant de mange hundre, ja kanskje tusenvis av tilbakemeldingene jeg fikk på min involvering i konseptet, så var kanskje fem av dem saklig kritiske, eller negative. Resten var utelukkende positive!

Men så var det også en sjarmerende fyr som klarte å lire av seg følgende melding på Facebook: «TALENTLØST, du MÅ ikke komme på tv igjen. Helvetes jævla idiot»

Jeg skulle ønske jeg kunne ha sagt at dette ikke gjør noe med meg. At jeg avfeide den som usaklig, og glemte den i det øyeblikket jeg hadde lest den. Men sånn er det ikke, og sånn tror jeg ikke nødvendigvis det er for deg heller!

Jeg kommer ikke til å la sånne kommentarer, innspill eller meninger stoppe meg fra noe som helst av det jeg driver med. Snarere tvert i mot. Jeg blir faktisk kjempemotivert til å fortsette. Dessuten koser jeg meg veldig med tanken på at det ikke er så mange månedene til jeg er tilbake på skjermen i beste sendetid, i dobbel dose! Det er ikke det som er poenget.

Poenget er at det krever en massiv innsats hver eneste dag for ikke å la seg vippe av pinnen av negativitet, tvil og en indre destruktiv dialog.

Det er bare å brette opp ermene og gjøre jobben!

La dette være en liten vennskapelig påminnelse både for deg og meg. Vi må sørge for å beskytte tankene våre. Ikke la en random snøsokk få lov til å tøyse med dem.

Ansvarlig hilsen fra Espen O. Simonsen

Følg meg på Facebook, Snapchat og Gjør en forskjell AS

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *